Ivanka Trump, apărată de tatăl său. Preşedintele SUA critică o mare companie pentru că a încetat un contract cu fiica sa

9 februarie 2017, 12:58

Ivanka Trump avea un contract cu Nordstrom, un lanţ de magazine premium care vând haine şi accesorii în Statele Unite.  De multe ori, atât ea cât şi sora sa mai mică Tiffany purtau haine din colecţie.

Decizia companiei este făcută publică în contextul unei uriaşe campanii pe reţelele de socializare care îndeamnă la boicotarea produselor legate de familia Trump. Nordstrom afirmă însă că decizia de a renunţa la brandul Ivanka Trump a fost luată încă de la începutul lui ianuarie, înainte de învestirea noului preşedinte, pentru că vânzările din acea colecţie au scăzut sub limita profitabilităţii din toamna trecută.

Nu îşi conduce direct compania, dar îi poartă numele şi sunt evident eforturi de a sumbina acest brand din cauza politicilor tatălui ei şi poziţiilor lui. Este un atac direct asupra politicilor lui şi numelui ei, a declarat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Donald Trump afirmă pe Twitter că decizia Nordstrom este o nedreptate faţă de fiica sa. Criticii săi spun că postarea pe contul Casei Albe nu este neapărat o ileaglitate, dar este un exces, şi avertizează că Trump ar putea fi dat în judecată de companie.

Când eşti preşedintele Statelor Unite, pare că te foloseşti de forţa acestei poziţii şi a Casei Albe pentru a intimida o companie să facă anumite lucruri, şi nu aşa trebuie să funcţioneze serviciul public, a spus Scott Amey, consilier la Asociaţia pentru Supravegherea Guvernului.

Ivanka Trump are mai multe linii de accesorii şi vestimentaţie. Anul trecut, ea a fost dată în judecată de o firmă italiană de încălţăminte pentru că ar fi copiat în detaliu mai multe modele.

Donald Trump a refuzat să îşi vândă afacerile după ce a devenit preşedinte, dar a cedat controlul fiilor săi. Criticii spun că în continuare este în conflict de interese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite