Iulie, fără relaxare suplimentară, dar cu controale

1 iulie 2020, 20:18

În plină epidemie de COVID-19, mai multe activități vor fi atent verificate la malul marii. Autoritățile vor face mai multe controale după ce mulți turiști au uitat în ultima perioadă de măsurile de protecție sanitară iar numărul infectărilor a crescut îngrijorător.

Ministrul de interne, Marcel Vela a anunțat că 200 de polițiști din țară își vor ajută colegii de pe litoral.

Pentru perioada următoare Guvernul a relaxat totuși câteva restricții: a fost mărit numărul de persoane care pot practica sporturi în aer liber în grupuri, de la 6 la 10 persoane și este permisă desfășurarea activităților de training, workshop-uri, cu un număr de participanți de maxiumum 20 de persoane.

Masca de protecție este în continuare obligatorie în spațiile publice închise, inclusiv în mall-uri, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Restaurantele rămân închise deocamdată. Mai ales că evitarea aglomerațiilor poate preveni creșterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Autoritățile au la dispoziție alte două săptămâni pentru a decide dacă vom avea mai puține restricții din 16 iulie, atunci când se termină prelungirea stării de alertă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani