Iulian Chifu: Declarațiile lui Lavrov privind Republica Moldova reprezintă propagandă de război

3 februarie 2023, 09:53

Iulian Chifu: „Ce-am auzit aici sunt niște falsuri complete. […] E o declarație strict politică și propagandistică, nu este bazată pe fapte. […] Sigur că și-a dorit să lovească în Maia Sandu, președinte pro-european, sigur că și-a dorit să lovească într-unul dintre statele care este cel mai vitregit de situația actuală, de presiunile actuale, de situația energetică, de inflație. […] Nu putem să ignorăm și e iresponsabil să ignori orice apare în spațiul public, dar sunt analize făcute cât din ceea ce se afirmă reprezintă… care-i valoarea de întrebuințare, de fapt. De ce apare?”

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi că Occidentul caută să transforme Republica Moldova, fostă republică sovietică, în ”următoarea Ucraină”. ”Este avută acum în vedere Republica Moldova pentru acest rol”, a susţinut Lavrov într-un interviu pentru televiziunea publică rusă Rossia-24.

Jurnalist: „Transformarea Ucrainei în anti-Rusia părea un proiect de succes, în sens că au fost atinse obiectivele. Care dintre țări poate urma această cale, Kîrghîzstan, Kazahstan?”

Serghei Lavrov: „Acum, Republica Moldova este ochită pentru acest rol, pentru că a pus în fruntea ţării, prin metode specifice, departe de cele democratice, un președinte care tinde spre NATO, are cetățenie română, este pregătită să se unească cu România și, practic, e pregătită pentru orice.”

De la începutul invadării Ucrainei, Ministerul de Externe de la Moscova a făcut mai multe declaraţii provocatoare la adresa Republicii Moldova, iar ambasadorul rus la Chişinău a fost chemat de mai mai multe ori la MAE, pentru a i se înmâna note de protest.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite