Iulia Skripal, fiica fostului spion rus otrăvit, a vorbit cu o rudă din Rusia. Diplomații americani expulzați au părăsit Moscova

5 aprilie 2018, 22:12

În scurta conversație difuzată de televiziunea de stat rusă, Iulia a pomenit și de tatăl ei, despre care a spus că e bine și că se odihnește.

Autenticitatea convorbirii telefonice transmise de postul de televiziune de la Moscova nu a fost încă verificată.

Iulia Skripal a dat publicității și un comunicat.

Fiica fostului spion rus susține că e încă dezorientată după acest episod și că speră ca presa britanică să înțeleagă acest lucru și să-i respecte intimitatea.

Acum o lună, fostul spion Serghei Skripl și fiica lui, Iulia, au fost găsiți aproape fără suflare într-un parc din orașul Salsbury.

Autoritățile britanice au dat vina pe Rusia,  pe care o consideră responsabilă de otrăvirea celor doi, cu o neurotoxină de fabricație militară. Cazul a provocat un val de expulzări reciproce fără precedent între Rusia și țările occidentale.

De altfel, astăzi a expirat termenul limită dat de autoritățile ruse diplomaților americani expulzați din Rusia. 60 de diplomați au plecat de la Moscova, ca răspuns la o decizie similară a Statelor Unite. În semn de solidaritate cu Marea Britanie, americanii și peste 20 de state europene au hotărât să expulzeze peste o sută de diplomati ruși.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite