Iubitorii de tango din România se pot întâlni cu cei mai buni. Doi campioni mondiali la tango de scenă din Argentina vin la București

1 noiembrie 2019, 10:29

La petrecerea de bun-venit, Tango Café Special Grind, care va avea loc pe 3 noiembrie, va dansa în onoarea invitaților un cuplu foarte cunoscut și iubit deja în România: Raluca Aldea și Jorge Benvenutti. Raluca este româncă și câștigătoare a UK Tango Championship în 2017, tot la tango de scenă, iar Jorge deține trei titluri de campion regional în Argentina. Valoarea lor în dans a fost recunoscută din plin în octombrie, pe scena festivalului OktóberPest TangoFest din Budapesta, unde au dansat alături de mari nume din elita internațională a tangoului.

Pentru pasionații de dans nu mai este un secret faptul că, de cincisprezece ani, în România există o comunitate foarte activă de dansatori de tango, care crește continuu. Acest stil, atât de iubit cândva de bunici și străbunici, cunoaște în prezent o nouă perioadă de înflorire, nu doar în țara noastră, ci pe toate continentele. Se organizează cursuri și seri de dans din regiunea de origine, America de Sud, până în China, și din America de Nord până în Africa de Sud și Noua Zeelandă. Europa este aproape în întregime cucerită, tangoul fiind prezent atât în marile capitale, cât și în orașele mai mici. Toată lumea dorește să se perfecționeze și să experimenteze personal faimoasa îmbrățișare de tango argentinian.

(w380) Max Van de

În București, tangoul se dansează șapte zile din șapte, iar studioul Ralucăi ține pasul cu acest ritm trepidant, mai ales în perioadele cu invitați de marcă. Studioul este axat pe promovarea tangoului social pentru toate vârstele: tineri, adulți și seniori, dar oferă și consiliere prin și pentru dans, individuală sau de cuplu, sau pregătire corporală pentru suplețe și elasticitate. Totul, pentru ca tangoul românesc să-și recapete strălucirea pe care a avut-o în perioada interbelică.

Max și Solange, Jorge și Raluca vor susține și un stagiu intensiv de pregătire la Cheile Grădiștei, pentru dansatori de nivel mediu și avansat, între 8 și 10 noiembrie. După aceea, cei doi maeștri își vor lua rămas bun, în timp ce Jorge va rămâne alături de elevii săi din România până în luna decembrie.

Cei care doresc să simtă gustul unei după-amieze de tango, întrebându-se dacă acest dans ar putea fi și pentru ei, sunt invitați în fiecare duminică, între orele 16 și 19, să asiste la petrecerea de dans pe care Asociația Caminarte o organizează în studio.

„Se apropie Crăciunul. Mi-aș dori ca mai mulți oameni să-și ofere cadou experiența acestui dans, deoarece tangoul ne face viața mai frumoasă – în doar câteva săptămâni sau luni devenim integrați, avem prieteni, o activitate artistică și mult mai multă grijă de corpul nostru“, ne-a mărturisit  Raluca Aldea.

(w380) Raluca Ald

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite