Italienii transformă gunoiul de grajd în carburant

9 octombrie 2022, 19:07

Ferma aparține unei familii care crește 600 de vaci. Inițial oamenii se ocupau doar de agroturism și vindeau produsele obținute de la animale. Au decis apoi să încerce ceva nou.

Nicoletta Cella – proprietara unei ferme care produce carburant: De câțiva ani, în această direcție, am accesat un proiect care să ne permită să producem energie regenerabilă și să avem ceea ce este o adevărată economie circulară. Astfel, cu ajutorul excrementelor și deșeurilor animaliere să putem produce, pe lângă produse agricole, și energie.

În spatele fermei, o instalație specială extrage biometanul din excrementele animalelor și îl transportă direct în față, unde clienții așteaptă răbdători să facă plinul. Procesul de la producător la consumator se face rapid, cu ajutorul unei țevi galbene. Șoferii plătesc 1.39 euro pe litru, adică jumătate sau chiar o treime din prețul actual.

Nicoletta Cella – proprietara unei ferme care produce carburant: Ideea ca noi, fermă, să introducem în sistemul de transport un biocarburant realizat cu ajutorul deșeurilor animaliere, deci un biocarburant durabil, ne dă o satisfacție enormă la nivel personal.

Stația de carburant a fermei a fost deschisă în februarie, cu două săptămâni înainte de începerea războiului în Ucraina și a creșterii galopante a costurilor pentru energie și carburanți. Astfel, proprietarii fermei au găsit un mod concret de a combate criza.

 

 

RELATARE DE LA ALBERTA FORGIARINI

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite