Italienii au comemorat zece ani de la tragedia care a distrus orașul L’Aquila și a ucis 309 oameni

6 aprilie 2019, 21:03

La ora 3 și 32 de minute, la care s-a produs seismul, a început un mars cu torte până în centrul localității devastate. Oamenii au mers în liniste, vizibil marcați de pierderile suferite. Au purtat fotografii ale celor dispăruți în urma mișcării telurice.

În Piazza Duomo au fost citite numele celor 309 victime. În urma cutremurului, 40.000 de oameni au rămas fără locuințe. Dezastrul a fost atât de mare deoarece aproape toate clădirile erau vechi de secole, iar mișcarea telurică a fost de suprafață. S-a simțit cel mai puternic în zona localității L’Aquila și a satelor învecinate din regiunea Abruzzo, în centrul Italiei.

Seismul a fost precedat și urmat de câteva mii de cutremure mici iar o treime au avut magnitudinea mai mare de 3,5. Guvernul a promis că va reconstrui orașul.

Primii ani au fost dedicați eliminării ruinelor și consolidării parțiale a caselor avariate. Curând, frenezia lucrărilor a fost înlocuită de liniște. Renașterea orașului medieval a fost blocată de obstacole nesfârșite, dezbateri, dificultăți birocratice și de complexitatea lucrărilor. În ultimii trei ani, lucrările au fost reluate, dovadă și pădurea de macarale care se înalță deasupra orașului devastat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite