Vacanțe cu cazare gratuită în Italia

2 august 2020, 13:59

Peisaje uimitoare, cu așezări ridicate pe coline, liniște, aer curat – și, cu toate astea, Molise, magnifică regiune din centrul Italiei, este cea mai puțîn vizitată din țară. Pentru a ajunge acolo, e nevoie de invitație specială.

Acest apartament de două camere, renovat în întregime, a fost pus la dispoziția turiștilor. Pot să stea acolo câte o săptămâna fără să plătească nimic. Inițiativa a fost lansată pe rețelele sociale. Li se adresează doar celor care nu au casă sau familie în regiune. Ei descoperă astfel un ținut pe care nu îl cunoșteau și nici nu se gândeau că îl vor vizită vreodată.

Pentru San Giovanni, așezare cu doar 500 de locuitori, departe de marile axe turistice, sejurul gratuit e singură modalitate de a-i atrage pe vizitatori.

Localnicii sunt și ei încântați de inițiativă, cu speranța că propriile mici afaceri vor deveni prospere. Pentru că Primăria oferă doar cazare. În rest, totul se plătește.

Capacitatea de găzduire e deocamdată limitată la 40 de de familii pe săptămână. Iar oferta e valabilă doar până pe 3 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite