Italia va lansa o campanie de vaccinare anti-COVID gratuită la începutul lui 2021. Guvernul are în vedere limitarea călătoriilor între regiuni în perioada sărbătorilor de iarnă

Italia
Italia
2 decembrie 2020, 13:27

„În sfârşit vedem uscatul, avem un traseu clar spre un port sigur… Este probabil ca din ianuarie să înceapă primele vaccinări”, a declarat el în Senat.

Speranza a afirmat că guvernul italian are opţiunea de a cumpăra 202 milioane de vaccinuri anti-COVID 19 de la diferite companii şi că aşteaptă autorizarea din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente pentru utilizarea lor.

Italia a fost prima ţară occidentală în care a apărut noul coronavirus, înregistrând 56.361 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în luna februarie. Este a doua cea mai afectată ţară din Europa în ceea ce priveşte numărul de decese, după Marea Britanie.

Italia a înregistrat până în prezent 1,62 milioane de cazuri de COVID-19.

Personalul medical, persoanele în vârstă şi cei care trăiesc în căminele de bătrâni vor fi primii vaccinaţi, a spus Speranza, adăugând că prima parte a campaniei de vaccinare se va desfăşura între primăvara şi vara lui 2021.

La începutul lunii noiembrie, Italia a decis să impună noi restricţii pentru stoparea celui de-al doilea val de COVID-19. A fost instituit un lockdown parţial în zona de nord a ţării şi au fost limitate activităţile de afaceri.

Numărul cazurilor zilnice a scăzut săptămâna trecută, însă guvernul intenţionează să limiteze deplasările de Crăciun şi de Anul Nou pentru a preveni orice nouă creştere a numărului de infectări. „Intenţia noastră este de a limita călătoriile în străinătate şi între regiuni în timpul sărbătorilor de iarnă”, a declarat Speranza.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite