Italia: Relaxare treptată a restricțiilor anti-COVID, de la sfârșitul lunii aprilie

18 aprilie 2021, 14:33

Patronii de restaurante și cafenele au primit cu entuziasm vestea că vor putea primi din nou clienți și au început deja să facă pregătiri în acest sens. Chiar dacă relaxarea treptată, anunțată de premierul Draghi, va începe abia pe 26 aprilie.

În zonele galbene, restaurantele și barurile vor putea funcționa până la 10 seara, pentru că rămân în vigoare restricțiile de circulație la nivel național. Chiar și așa, este un pas important pentru patronii greu încercați de pandemie.

Cu această relaxare se va permite din nou deplasarea între regiuni, cu excepția celor roșii, se va putea practica sportul în aer liber și se reiau și unele activități culturale: teatrele și cinematografele pot oferi spectacole, însă doar în aer liber.

Prea puțin pentru angajații din cultură și divertisment. Au numărat 419 zile de când nu au mai lucrat din cauza pandemiei și cer autorităților să-i lase să-și câștige pâinea. Alături de ei au fost și mulți artiști care îi susțin.

În această nouă relaxare, purtarea de mască și distanțarea fizică rămân în vigoare iar autoritățile promit o accelerare a campaniei de vaccinare, vineri fiind stabilit un nou record zilnic, cu aproape 350 de mii de oameni imunizați.

Până acum, în Peninsulă, peste 14 milioane de italieni au primit cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite