Italia pregătește prelungirea stării de urgență până în ianuarie 2021. Testare masivă a elevilor și ceremonii drive-in pentru absolvenții din Austria

1 octombrie 2020, 22:14

Italia, țară europeană greu încercată de pandemie în primăvară, a reușit să reducă numărul infectărilor după ce a impus o carantină strictă mai multe luni.

Situația a revenit pe o curbă ascendentă în ultimele săptămâni, menținându-se însă sub cea a Franței sau Spaniei.

Numărul zilnic de infectari rămâne sub 2000.

Starea de urgență expiră la mijlocul acestei luni, iar executivul de la Roma va cere extinderea ei, ceea ce înseamnă puteri sporite.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: Este o situaţie care continuă să fie critică, deşi curba infectărilor este sub control. Am stabilit că vom cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021.

În Austria, noile restricții impuse de autorități au venit la pachet și cu evenimente-premieră.

Cum este și această ceremonie de absolvire în sistem drive-in pentru studenții de la Politehnică. Diplomele se dau pe geamul mașinii, iar în interior sunt membri ai familiei sau prieteni.

La Viena, continuă testarea masivă a elevilor. În oraș circulă un autobuz cu un laborator mobil, care face teste direct la școală pentru cazurile suspecte. Rezultatul se poate elibera în 30 de minute.

Dacă inițiativa se va dovedi eficientă, autoritățile vor pregăti mai multe autobuze cu kit-uri de testare rapidă la bord, care vor opera în zona micilor afaceri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite