Italia interzice produsele cosmetice care conţin microparticule din plastic

22 ianuarie 2018, 20:41

Aceste produse au milioane de consumatori pe tot globul. Prea puțini știu că pasta de dinți cu efect de albire sau cremele exfoliante conțin microparticule care afectează grav mediul și ne distrug sănătatea.

Experții înteleg prin microparticule fragmente din plastic infinitezimale pe care nici cel mai performant filtru nu le poate opri.

Acest praf obținut din plasticul reciclat, utilizat în industria cosmeticelor în diverse produse, de la cremele pentru gomaj până la banalul ruj de buze, va fi interzis și în Italia.

Organizațiile pentru protecția mediului au reușit să obțină o lege care prevede amenzi usturătoare pentru cei care nu se vor supune.

Este însă abia primul pas. Institutul italian de cercetare și protejare a mediului a dat publicității un studiu în care se arată că la fiecare oră, fluviul Tibru care trece prin Roma, varsă la fiecare oră în Marea Medietarană cam o jumătate de tonă de peturi și pungi din plastic.

Este vorba despre ftalații care pot da peste cap sistemul endocrin și aparatul reproducator.

În ultimii 70 de ani omenirea a produs peste 8 miliarde de tone de plastic din care peste 6 miliarde au ajuns în natură, asta înseamnă o tonă pentru fiecare persoanaăde pe glob, adică enorm.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite