COVID 19 | Primii copii sub 12 ani au fost vaccinați experimental în SUA. Italia impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din sănătate, austriecii cumpără un milion de doze de vaccin Sputnik

1 aprilie 2021, 21:36

Alejandra și Marisol Gerardo sunt gemene, au 9 ani, și sunt primii copii vaccinați anti COVID în cadrul experimentului Pfizer destinat copiilor de sub 12 ani.

Italia impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din domeniul sănătății, inclusiv pentru farmaciști. Cei care refuză riscă să fie suspendați fără plată pentru restul anului.

Germania vrea să-și facă provizii de vaccin pentru anul viitor și atrage atenția că va acționă pe cont propriu, în cazul în care alte țări europene nu înțeleg urgența asigurării stocurilor.

Jens Spahn, ministrul Sănătății, Germania: „Trebuie să asigurăm capacitatea de producţie şi pentru rapelurile 3 şi 4. Deocamdată, nu ştim cât durează protecţia. Nu e nimeni vaccinat de mai mult de 12 luni. Nu ştim cât durează, un an, doi, cinci, zece ani. Nimeni nu poate exclude repetarea vaccinării.”

Austriecii sunt pe ultima sută de metri a negocierilor cu Rusia pentru a cumpăra – cel mai probabil săptămâna viitoare – un milion de doze de Sputnik. Tranzacția e ca și încheiată. Acum se mai discută doar pe marginea confidențialiății. Rușii vor angajamente ferme că informațiile despre vaccin pe care le vor da Austriei rămân secrete.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite