Italia: Giorgia Meloni apără „Europa patrioților”, într-un mesaj transmis partidului spaniol Vox

Giorgia Meloni
Giorgia Meloni
9 octombrie 2022, 18:31

În mesajul său, lidera partidului Fratelli d’Italia s-a pronunţat pentru a ”o Europă mai curajoasă (…) pentru a răspunde marilor crize internaţionale”.

”Trăiască Europa patrioţilor!”, a spus Meloni, care a început negocieri cu partenerii săi de coaliţie, Liga condusă de Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia, al lui Silvio Berlusconi, pentru a forma un guvern ce ar urma să îşi preia mandatul până la finalul lunii octombrie.

”În câteva zile în Italia, vom fi chemaţi să transformăm aceste idei în politici guvernamentale concrete, aşa cum fac deja prietenii noştri în Polonia”, a susţinut ea.

La fel ca Ungaria, Polonia se află într-o dispută cu Bruxellesul legată de nerespectarea valorilor statului de drept.

Giorgia Meloni a dat asigurări că va lucra pentru ca ideile familiei sale politice ”să ajungă la guvern într-un număr tot mai mare de naţiuni europene”.

”În Spania, în Italia şi probabil în toată Europa, o majoritate a cetăţenilor nu se mai regăsesc în utopiile şi ideologia stângii şi noi cerem să ne asumăm responsabilitatea de a guverna”, a accentuat politiciana italiană.

Ea a salutat recenta victorie electorală a unei alianţe de dreapta şi extremă dreapta în Suedia, din care face parte partidul Democraţii Suedezi, ce a luat naştere din mişcarea neonazistă.

 

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite