Italia anunţă al şaselea deces cauzat de Coronavirus

Noi cazuri de coronavirus
Noi cazuri de coronavirus
24 februarie 2020, 10:24

Cea de-a şasea victimă a epidemiei de coronavirus din Italia este o persoană diagnosticată cu cancer, din oraşul Brescia, situat în nordul ţării.

Descoperirea mai multor focare vineri, ziua în care a fost anunţat primul deces al unui italian (şi totodată al unui european), apoi înmulţirea rapidă a cazurilor semnalate îngrijorează autorităţile şi populaţia locală.

Italia a devenit astfel ţara cea mai afectată din Europa după debutul acestei epidemii de pneumonie virală, înregistrat în decembrie, în China. Cele mai numeroase cazuri au fost recenzate în regiunile Lombardia (regiunea oraşului Milano) şi Veneto (regiunea oraşului Veneţia).

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit în Italia 200

Cele mai multe cazuri sunt în Lombardia – 167. Italia se află pe locul trei în lume la numărul de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, după China şi Coreea de Sud. Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a crescut la 167 în regiunea Lombardia, unde se află una dintre cele mai mari comunităţi de români din Italia.

De asemenea, au fost confirmate 27 de cazuri în Veneto (un deces), 18 în Emilia Romagna, patru în Piemont, trei în Lazio. Numărul total de cazuri confirmate în Italia este de 219. Italia se află pe locul trei în lume la numărul de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, după China şi Coreea de Sud.

Patru persoane au murit din cauza coronavirusului, ultimul caz fiind al unui bărbat de 88 de ani. În Lombardia sunt peste 170.000 de români.

11 localităţi italiene sunt în carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite