Italia: Anticorpi dezvoltați de persoane care se recuperează după Covid-19, transferaţi la bolnavi

Coronavirus Italia
Coronavirus Italia
16 aprilie 2020, 09:46

Italia își pune speranțele într-un tratament realizat prin folosirea plasmei sanguine a supraviețuitorilor Covid-19 la cei infectați acum și aflați în spitale, scrie CNN, citat de Mediafax.

Italia își pune speranțele în folosirea plasmei sanguine a supraviețuitorilor Covid-19 pentru a-i ajuta pe cei care sunt acum în spitale.

Virologul Fausto Baldanti de la Spitalul Universitar din Pavia, Lombardia, spune: „Am avut o epidemie atât de mare, încât acum avem mulți potențiali donatori”.

Practic, persoanele care se recuperează după infecție sau care au fost testate pozitiv, dar nu au avut niciodată simptome, dezvoltă anticorpi în plasma sanguină. Acești anticorpi pot fi transferați la o altă victimă și ar putea ajuta la neutralizarea virusului.

Medicii au folosit mai multe decenii plasmă sau chiar sânge integral de la pacienții recuperați pentru a trata nou infectați.

Baldanti este virolog la Spitalul Universitar din Pavia, zonă care a înregistrat cele mai multe cazuri și decese în țară. El speră că „acest tratament cu plasmă poate fi crucial pentru controlul infecției la pacienții internați în unități de terapie intensivă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite