Italia: Alungat de pe insula unde a trăit izolat timp de 32 de ani

28 aprilie 2021, 08:30

În vârstă de 82 de ani, Morandi a trăit 32 de ani pe insula Budelli, una dintre cele mai frumoase insule din apropiere de Sardinia. Este celebră pentru plajele sale superbe acoperite de nisip roz.

Budelli este una dintre cele 55 de insulițe izolate și 7 insule mai mari din arhipelagul La Maddalena. Sunt cunoscute ca insulițele secrete ale Sardiniei. În pofida peisajului ireal și a a apelor turcoaz, au fost descoperite de turiști abia în ultimii ani.

Mauro Morandi a locuit într-o căsuță amenajată într-un fost adăpost din al doilea război mondial. A avut grijă de insuliță și de plaja sa, care trimite mai degrabă la destinațiile turistice din Caraibe.

Autoritatea Parcului La Maddelena, care dorea să deschidă zona pentru turism, a încercat multă veme să scape de modernul Robinson Crusoe.

Morandi s-a mutat pe insula principală din La Maddalena, într-o cameră închiriată, în apropierea mării, pe care o iubește atât de mult. Bătrânul singuratic, originar din Modena, a fost profesor de sport.

În urmă cu 32 de ani, a ales o viață solitară într-unul din cele mai frumoase locuri din Sardinia. Autoritatea Parcului vrea să renoveze adăpostul în care el a trăit peste trei decenii, eliminând azbestul cancerigen cu care este tapetat.

Mauro Morandi speră ca, după operațiune, să fie autorizat să revină la ceea ce el numește … acasă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Insulele Maldive, amenințate de faliment și de ape