Italia a raportat duminică 44 de decese cauzate de COVID-19, cel mai scăzut bilanţ zilnic de la jumătatea lunii octombrie

Noi restricții în Italia
Noi restricții în Italia
31 mai 2021, 09:08

Precedentul bilanţ zilnic comparabil prin prisma numărului de victime datează din 14 octombrie 2020, când Italia a raportat 43 de decese.

Italia, prima ţară din Europa care a fost afectată de pandemia de COVID-19 la începutul anului 2020, este totodată una dintre ţările europene în care SARS-CoV-2 a făcut cele mai multe victime, numărul total al italienilor decedaţi din cauza acestei maladii fiind de 126.046.

Duminică, numărul cazurilor pozitive a crescut cu 2.949 şi a ajuns la un total de 4,2 milioane, potrivit datelor comunicate de Protecţia Civilă şi Ministerul Sănătăţii din Italia.

În acelaşi timp, numărul cazurilor active a scăzut cu 3.670 şi a ajuns la 236.296 – cel mai mic din ultimele şapte luni.

Aproximativ 34,2 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Italia şi circa 11,8 milioane de persoane – aproape 20% din populaţia ţării – au fost vaccinate cu schema completă de imunizare, a precizat Guvernul italian.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a prelungit duminică interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru persoanele care vin din India, Bangladesh şi Sri Lanka.

Această interdicţie, ce reprezintă o măsură de precauţie adoptată împotriva variantei indiene a noului coronavirus, a fost prelungită până pe 21 iunie, a declarat un purtător de cuvânt guvernamental. Ea nu se aplică în cazul cetăţenilor italieni.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite