Italia a extins starea de urgență până pe 15 octombrie pentru a da guvernului libertate de mișcare în luarea de decizii menite să combată pandemia

30 iulie 2020, 09:46

Parlamentul italian a votat prelungirea stării de urgenţă până pe 15 octombrie, pentru a-i da guvernului libertate de mișcare în luarea de decizii menite să combată pandemia de coronavirus.

Giuseppe Conte, premierul italian: „Pandemia nu s-a terminat. E un proces în plină desfăşurare, iar virusul este imprevizibil şi, din păcate, nici azi nu şi-a epuizat efectele„.

Premierul Conte a dat asigurări că extinderea stării de urgență nu va însemnă carantină.

Șeful executivului de la Roma a explicat că măsurile pe care le va lua guvernul său vor fi menite să țină numărul infectărilor sub control.

Italia a fost prima țară europeană lovită de criza declanșată de coronavirus, iar carantina de peste două luni a dat peste cap economia țării.

După impunerea stării de urgență la începutul anului, guvernul poate conduce țara prin decrete, fără acordul Parlamentului.

Peste 35.000 de persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului. Au fost înregistrate peste 246.000 de cazuri de contaminare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite