Italia. Sunt confirmate 7 decese din cauza coronavirusului. 11 orașe sunt în carantină

24 februarie 2020, 19:30

„Nordul Italiei, ca în timpul războiului”. „Jumătate din Italia, în carantină”- sunt cîteva titluri din presa italiană.

Italia a devenit țara cea mai afectată din Europa de la debutul epidemiei de coronavirus, o explozie a cazurilor înregistrându-se în ultimele zile. Premierul Conte a condus ședința de criză de la sediul Protecției Civile.

Poliția face filtre pe șosele astfel încît carantina impusă în cele 11 localități afectate să fie respectată.

Sunt lăsate să treacă doar vehiculele cu produse medicale sau de strictă necesitate. În așa numitele zone roșii, străzile sunt pustii, activitățile au fost suspendate, rafturile unor supremarketuri au fost golite.

Nu se mai găsesc măști de protecție, iar acolo unde se aduc se formează cozi imediat. Zona Lodi este în focar. Potrivit președintelui asociației românilor din Lombardia, aici s-ar afla 50.000 de români.

Ambasada României la Roma este pregătită să ofere asistență celor care o solicită. Aici este un grup special, care monitorizează situația. Autoritățile de la București au recomandări pentru românii din zona de nord a Italiei.

Poliția italiană a trimis sms-uri localnicilor din zonele afectate în care îi avertizează, între altele, să nu deschidă ușa necunoscuților care pretind că fac teste legate de coronavirus și să nu-i primească în casă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite