Italia: Salvarea producției de mozzarella. Din cauza pandemiei, vânzările au scăzut dramatic

9 august 2020, 20:36

Mingiuțele acestea suculente de brânză reprezintă o industrie de milioane de euro…multe milioane.

Faimoasă în toată lumea, această specialitate este folosită în multe feluri de mâncare, de la salată până la pizza.

Cea produsă aici, în Campana, are marcă proprie și este produsă din lapte de bivoliță. Totuși, afacerea a fost grav afectată de pandemia de Covid 19.

Pe vârful pandemiei, când în Italia erau peste 4000 de oameni în terapie intensivă, autoritățile au hotărât că întreaga țară să intre în carantină și măsurile au fost drastice.

Deși producția s-a reluat, acum minginiuțele de brânză sunt mult mai puține.

Turiștii asigurau o bună parte din veniturile fermierilor. Pentru că virusul continuă să facă victime și cum Italia a prelungit până în octombrie starea de urgență, sunt slabe spernațe ca aceștia vor reveni prea curând.

Stocul actual de lapte înghețat are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro. Producția nu a fost oprită deloc, iar fermierii s-au adaptat din mers la cerințele impuse de pandemie.

Cea mai mare parte a mozzarellei produsă acum va pleca la export.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite