Italia. Patronii de restaurante se tem că nu vor supraviețui. De pe 3 iunie cetățenii UE pot merge în Italia

17 mai 2020, 14:55

Reprezentanții rețelei naționale a restaurantelor au organizat în orașele italiene proteste pentru a trage un semna de alarma că nu vor supraviețui crizei după 2 luni cu ușile închise.

Roberta Pepi, patron restaurant: Voi, guvernul, statul, ce aţi făcut pentru noi? Unde ne-aţi dus? Pe drumul unui eșec sigur pentru că redeschiderea de acum vă însemna doar o mare pierdere pentru toată lumea.

Mâine mai multe tipuri de localuri, inclusiv restaurante, cafenele și patiserii, vor redeschide în multe regiuni dar cu norme stricte de igienă și distanțare. Lucru care nu le vă permite operarea la capacitate maximă. Mai mult, spun reprezentanții industriei, ajutorul promis de guvern nu a ajuns la ei.

Pablo Bianchini, sindicalist: Vrem răspunsuri cu privire la banii care nu ne-au fost oferiţi. Prea puţini am avut acces la „decretul lichidităţilor” pentru cei 25 de mii de euro promişi. Multe companii nu pot reporni afacerea pentru că nu mai au bani lichizi.

Premierul Conte a anunțat intrarea de mâine în faza 2 de relaxare care vine și cu o mai mare libertate de mișcare.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: Deplasările dintr-o regiune în alta sunt permise cu anumite motive cum sunt cele de muncă, urgențe sau din motive de sănătate. Aceste deplasări rămân limitate până pe 3 iunie.

De pe 3 iunie Italia speră să repornească și turismul, parte vitală a economiei care contribuie cu peste 13% la produsul intern brut.

De la acea dată cetățenii Uniunii Europene vor putea merge în peninsulă fără obligativitatea de a sta 2 săptămâni în carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite