Italia: Ambarcațiune ruptă în două, zeci de migranți morți. Ursula von der Leyen: Trebuie să ne dublăm eforturile pentru Pactul privind migrația și azilul

26 februarie 2023, 13:14

Imigranții plecaseră din Turcia în urmă cu 4 zile. Ei veneau din Iraq, Iran, Afganistan și Siria. Nava era veche, iar marea agitată. Supraviețuitorii povestesc că erau peste 200 de persoane într-o barcă de 20 de metri. Chiar înainte de debarcare, valurile au rupt în două ambarcațiunea. Printre victime sunt mulți copii, chiar și un nou născut.

Autoritățile au reacționat imediat.

Premierul Georgia Meloni a postat pe o rețea de socializare un mesaj în care spune că „Este inuman să dai la schimb viețile bărbaților, femeilor și copiilor cu prețul „biletului” plătit de aceștia în perspectiva falsă a unei călătorii în siguranță”.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis, tot printr-un mesaj:

”Împreună trebuie să ne dublăm eforturile pentru Pactul privind migrația și azilul și Planul de acțiune pentru Marea Mediterană Centrală”.

Și Papa Francisc a fost impresionat de tragedie: ”Mă rog pentru fiecare dintre ei, pentru cei care nu au fost găsiți și pentru ceilalți imigranți care au supraviețuit. Le mulțumesc celor care au desfășurat operațiuni de salvare și celor care oferă găzduire.”

Italia se confruntă cu o creștere semnificativă a imigranților. În 2022 au ajuns în peninsulă 104.000 de persoane, față de 67.000 în 2021 și 34.000 în 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite