ISU a primit 12 ambulanțe pentru transportul nou-născuților aflați în stare critică, în condiții de terapie intensivă

3 mai 2022, 15:13

Autospeciala de tip neonatologie este destinată transportului nou născuților, în condiții de terapie intensivă, și este dotată cu o targă adaptată pe care este montat un incubator performant, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Pe lângă acestea, în dotarea ambulanțelor se mai găsesc saltea vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalație fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspirație, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiație și trusă resuscitare adult.

Zece dintre autospeciale sunt achiziționate prin intermediul proiectului Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale (finanțat prin Programul Operațional Regional), iar alte două prin proiectul VIZIUNE 2020 (finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare).

Recepția celor 12 ambulanțe s-a făcut astăzi, la sediul MAI. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian BODE: „Cele 12 ambulanțe de transport pentru nou-născuți în stare critică, care vor fi distribuite la nivel regional și care intră în dotarea IGSU, reprezintă un proiect pentru viață! Un proiect care va contribui la salvarea de vieți fragede care au nevoie de protecție și de intervenții rapide”.

(w460) Ambulanțe

În acest context, oficialul a amintit că numai în ultimii trei ani, în dotarea structurilor de intervenție la urgențe medicale au intrat 821 de ambulanțe pentru serviciile de ambulanță și 465 pentru SMURD, precum și faptul că în cadrul financiar 2014-2020, la nivelul domeniului situațiilor de urgență, au fost accesate 33 de proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă