ISTORIA VACCINĂRII – episodul 8 | În secolul 19, medicii au făcut descoperiri importante în privința unor boli precum difteria, holera, rabia, tuberculoza. În SUA apare primul focar de poliomielită

Știrile TVR vă prezintă, într-o serie de 11 episoade, o istorie a epidemiilor care au făcut milioane de victime încă din Antichitate și cum descoperirea vaccinurilor a limitat numărul deceselor și răspândirea bolii.

19 Februarie 2021, 15:49 (actualizat 20 Februarie 2021, 15:08) Știrile TVR |
Istoria vaccinării. Episodul 8
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe tot parcursul secolului 19, doctorii epocii au încercat să descopere cauzele infecțiilor care declanșau periodic epidemii. În acest sens, s-au scris mai multe observații.

Difteria își primește numele de la medicul francez Pierre Bretonneau. El este și cel care efectuează cu succes prima traheotomie în cazul bolnavilor de difterie.

Cu fiecare val pandemic, doctorii adăugau noi detalii despre holeră. Așa s-a observat că focarele apăreau în zone mizere. În urma cercetărilor doctorului danez Peter Panum asupra pojarului, au fost aflate informații importante despre această boală.

Tot în acest secol, Louis Pasteur începe să analizeze rabia și depune toate eforturile pentru a găsi un tratament împotriva acesteia.

În 1882, Robert Koch izolează bacilul tuberculozei și continuă cercetările asupra acestei infecții.

De la sfârșitul secolului  al XIX-lea, mai precis din 1894, există date amănunțite despre primul focar de poliomielită din Statele ale Americii.

În același timp, toate celelalte boli infecțioase continuau să facă extrem de multe victime în fiecare an.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI