Istoria se retrăiește la Râșnov. Festivalul de reconstituire istorică a reînviat personaje și lupte vestite

7 septembrie 2019, 20:52

Personaje istorice din Antichitate, Evul Mediu și din cele două războaie mondiale au pus stăpânire pe Cetatea Râșnov. La festivalul international de reconstituire istorica „În Numele Trandafirului” sunt întruchipați războinici faimoși și sunt recreate scene de luptă din vechime. Totul, sub ochii turiștilor încântați de spectacol.

Demonstrațiile de luptă corp la corp sunt cele mai apreciate de public. Turiștii pot urmări lupte între daci și romani, dar și între alți războinici precum celți, vikingi sau sarmați. De exemplu, sarmatidele au fost printre puținele femei războinice din lume, renumite pentru vitejia lor.

Nici copiii nu s-au lăsat mai prejos și au vrut să arate că luptătorii din Dacia erau neînfricați de mici.

Actori amatori din Bulgaria, specializați în reconstituiri, au pus în scena un atac al unor jefuitori asupra unei femei care este salvată de haiduci bulgari din secolul 18.

Turiștii care ajung în Piața Unirii din oraș se pot întâlni cu soldați din cele două războaie mondiale și cu militari ai Armatei române contemporane. Toți, costumați cu uniforme specifice și echipați cu arme. Chiar și vizitatorii străini au parte, pe loc, de lecții de istorie.

Festivalul de la Râșnov este printre primele evenimente majore de reconstituire istorică din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite