Istoria, trăită în direct, la TVR. Împreună am fost martorii unor evenimente unice

1 noiembrie 2019, 21:01

7 mai 1999. Papa Ioan Paul al II-lea a venit în România. Un moment istoric pe care TVR l-a adus în casele a milioane de români. Pentru prima dată de la marea schismă din 1054 un suveran pontif păşea într-o ţară majoritar ortodoxă. Toată planeta şi-a îndreptat atunci atenţia asupra României.

La două decenii de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea, ţara noastră primea vizita unui alt conducător al Bisericii Catolice, Papa Francisc.

TVR a fost partener media oficial al evenimentului şi a oferit semnal video tuturor televiziunilor interesate. Televiziunea Română a desfăşurat forţe tehnice şi umane impresionante pentru a reda etapă cu etapă vizita Suveranului Pontif. Peste 150 de camere și 26 de care de transmisiuni au înregistrat fiecare pas al vizitei de stat, pastorale şi ecumenice a Sfântului Părinte. O mie de oameni au pus umărul la una dintre cele mai ample transmisiuni realizate de TVR.

Timp de trei zile, Papa Francisc a fost în permanenţă însoţit în avion de cinci echipe de jurnalişti români. Una dintre ele, a Televiziunii Române.

Imaginile filmate de cameramanii TVR au trecut şi dincolo de graniţele ţării. Spre exemplu, ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri a fost transmisă în 200 de ţări.

La TVR am trait împreună şi momente dureroase ale istoriei.

La funeraliile Regelui Mihai aţi fost martorii istoriei prin intermediul Televiziunii Române.

TVR a fost producătorul exclusiv al evenimentului şi a asigurat în colaborare cu Trinitas TV producţia tuturor ceremoniilor. Imaginile noastre au făcut înconjurul lumii. Amploarea transmisiunii a cerut un efort tehnic şi uman considerabil. Au fost zile la rând cu zeci de ore de transmisiuni în direct, un maraton jurnalistic.

Televiziunea Română, prin imaginile sale, şi-a purtat telespectatorii prin toate locurile prin care Regele Mihai a trecut pentru ultima dată, Aubonne – Elveţia, Bucureşti, Sinaia, Curtea de Argeş. Împreună, prin imagini şi relatări, am scris ultima lecţie de istorie despre ultimul Rege al României.

În continuare, oricând şi oriunde se va întâmpla ceva important, vom fi acolo.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite