Isterie în farmacii. Românii își fac stocuri de Vitamina C pentru a se feri de coronavirus

12 martie 2020, 20:00

Informațiile neverificate, găsite pe internet, despre remedii minune și leacuri împotriva noului coronavirus fac mai mult rău decât bine.

„De luat zilnic, preventiv, împotriva „Covid-19: vitamina C, vitamina D, trahisept şi trahisan. Este tratamentul preventiv pe care-l primesc medicii aflaţi în carantină la Spitalul MAI, pentru Covid-19.” Astfel de mesaje FALSE, distribuite pe reţelele de socializare, i-au îmbolnăvit de spaimă pe unii cetăţeni.

Iar primul lor drum a fost la farmacie, ca să se aprovizioneze.

Farmaciştii spun că s-au simţit zilele acestea exact aşa cum se simt marii comercianţi de black friday, adică asaltaţi pur şi simplu. În unele farmacii, de exemplu, au fost impuse şi reguli. Nu au avut voie să între mai mult de două persoane, simultan, în interior, iar afară la coadă oamenii au fost sfătuiţi să păstreze o distanţă de cel puţin un metru, un metru şi jumătate între ei.

La Buzău, spre exemplu, farmaciştii abia au făcut faţă numărului de clienți, care și-au făcut stocuri de medicmente împotriva răcelilor și gripei.

Medicii îi avertizează pe cei care şi-au propus să consume vitamina C în cantităţi foarte mari în această perioadă, că îşi riscă sănătatea. Se pot alege cu probleme grave la rinichi şi la stomac.

Mai importante decât suplimentele rămân informarea din surse oficiale şi măsurile de igienă, care trebuie respectate cu sfinţenie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite