Israelul donează României 40 de concentratoare de oxigen. O echipă medicală va veni în ajutorul medicilor români

Israelul donează României concentratoare de oxigen
Israelul donează României concentratoare de oxigen
2 noiembrie 2021, 21:13

Primul transport de concentratoare de oxigen a sosit marţi, la Bucureşti.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga: „România trece printr-o perioadă dificilă, prin care multe ţări au trecut, inclusiv Israel. Pacienţii infectaţi cu coronavirus au nevoie de o atenţie medicală deosebită şi aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare. Vom continua să sprijinim România, o ţară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede”.

Duminică va sosi din Israel și o echipă medicală pentru a perfecţiona activitatea personalului medical şi de a eficientiza procesul de îngrijire, având în vedere criza de personal, de a însoţi medicii şi de a-i îndruma.

Delegaţia este condusă de doctor Ram Sagi, directorul Departamentului pentru Spitale din cadrul Ministerului israelian al Sănătăţii. Anterior, el a fost şef adjunct al corpului medical al Armatei israeliene şi director adjunct al Spitalului Bellinson. Alături de el se vor afla directorul unei unităţi de primiri urgenţe de la un spital israelian, precum şi un expert în logistică privind pregătirea şi protejarea populaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite