Israelul confirmă intrarea în vigoare a unui armistițiu cu Jihadul Islamic, negociat de Egipt

8 august 2022, 00:16

Biroul premierului Yair Lapid a declarat că „poate confirma că încetarea focului va intra în vigoare în această seară, la 23:30″.”Dacă încetarea focului este încălcată, statul Israel îşi rezervă dreptul de a răspunde ferm”, a adăugat prim-ministrul israelian într-un comunicat în care mulţumeşte Egiptului pentru eforturile de a media criza.

Anterior, un oficial al serviciului egiptean de securitate declarase, sub protecţia anonimatului, că „Egiptul face apel la toate părţile pentru o încetare a focului începând de duminică, ora 23:30, ora locală” în Fâşia Gaza, între Israel şi gruparea armată palestiniană Jihadul Islamic.

Imediat după, Jihadul Islamic a informat, într-un comunicat, că va „înceta ostilităţile” din acel moment, în conformitate cu apelul egiptean, dar „a subliniat dreptul său de a răspunde oricărei (noi) agresiuni” israeliene, transmite Agerpres.

Duminică, Jihadul Islamic și-a extins salvele către Ierusalim. 31 de palestinieni, dintre care o treime civili, și-au pierdut viața.

În Israel nu sunt victime, dar tirurile cu rachete au paralizat viața în sudul țării, iar populația a fost nevoită să se refugieze în adăposturi.

Hamas, care controlează Fâșia Gaza și este mai puternică decât organizația susținută de Iran, nu s-a amestecat în conflict.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă