Israelul anunță că vaccinarea a redus cu aproape 50% numărul cazurilor de coronavirus la persoanele de peste 60 de ani

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu
4 februarie 2021, 19:56

Israelul a demarat campania sa naţională de vaccinare pe 19 decembrie şi a ajuns deja la o rată de acoperire vaccinală de 35% pentru populaţia de 9 milioane de locuitori, a anunţat guvernul israelian. Autoritățile şi-au stabilit obiectivul de a ajunge în luna martie la un prag de vaccinare de 50% în rândul populaţiei naţionale, în speranţa de a depăşi viteza ridicată de circulaţie a variantelor mai contagioase ale noului coronavirus.

Benjamin Netanyahu a lăudat succesul campaniei de vaccinare din Israel într-o şedinţă televizată a cabinetului său, care s-a reunit pentru a discuta despre o eventuală extindere a carantinei naţionale dincolo de perioada deja stabilită la 5 săptămâni.

În ultimele 16 zile, în rândul celor peste 60 de ani s-a constatat o reducere cu 26% a spitalizărilor pentru forme grave de COVID-19 şi cu aproximativ 45% a cazurilor confirmate. Aceste cifre sunt un rezultat direct al vaccinurilor„, a declarat prim-ministrul israelian.

Benjamin Netanyahu a mai spus că 95% dintre decesele asociate maladiei COVID-19 în Israel – al căror total a ajuns joi la 4.975 – au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 60 de ani.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, 84% dintre persoanele peste 60 de ani au primit deja vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer Inc.

„Vaccinaţi-vă. Vaccinurile funcţionează”, a fost îndemnul prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite