Israelul a lovit aerian, naval şi terestru cel puţin 200 de ţinte ale teroriştilor din Fâşia Gaza. Şase ostatici ai Hamas au murit

2 decembrie 2023, 09:14 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:04)

După încetarea armistiţiului, în ultimele 24 de ore, au murit 184 de palestinieni, afirmă oficiali din Gaza, provincie aflată sub controlul deplin al Hamas. Armata israeliană îşi concentrează loviturile asupra zonei Khan Younis, din sudul Fâşiei.

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării: Am spus încă de la început şi repet, gruparea Hamas nu înţelege decât limbajul forţei. Vom continua ofensiva militară până când ne atingem obiectivul: desfiinţarea Hamas, anihilarea capacităţilor sale militare şi revenirea ostaticilor acasă.

Hamas, la rândul său, şi-a intensificat atacurile cu drone şi rachete asupra Israelului.

În centrul ţării au răsunat alarmele antiaeriene până târziu în noapte.

Discuţii pentru un eventual nou armistiţiu au avut loc – neoficial  – inclusiv în Dubai, la reuniunea pentru climă.

Administraţia americană a anunţat că Israelul a fost de acord să permită, în continuare, livrarea de ajutoare umanitare în Gaza.

Secretarul de stat Antony Blinken: Ne concentrăm pe ce se poate face pentru a continua eliberarea ostaticilor din Gaza şi din mâinile Hamas. Trebuie să vedem cum susţinem creşterea ajutorului umanitar pentru civilii din Gaza, în condiţiile în care Israelul continuă eforturile sale pentru a se asigura că Hamas nu va mai avea niciodată capacitatea de a face ceea ce a făcut pe 7 octombrie.

O persoană şi-a dat foc în faţa Consulatului israelian din Atlanta, statul american Georgia, în semn de protest faţă de operaţiunea din Gaza. Protestatarul este în spital, în stare critică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite