Armata israeliană a prezentat imagini din timpul operațiunilor de distrugere a unor tuneluri ale Hamas din Gaza. Demonstrații pro-palestiniene la Paris, Londra și Roma

4 noiembrie 2023, 20:10

Armata israeliena avansează prudent în Fâșia Gaza, sunt unități speciale care curăță căile de acces de dispozitive explozive, iar apoi sunt neutralizate elemente de infrastructură și celule teroriste Hamas.

Imaginile pe care le urmăriți sunt din timpul operațiunilor de distrugere a unor tuneluri ale Hamas din Gaza.

Aviația israeliană a lovit un convoi de ambulanțe despre care a spus că reprezenta o celulă teroristă a Hamas. Versiunea palestiniană este că în interior se aflau răniți care urmau să ajungă în Egipt.

Lovituri dure au avut loc și la granița cu Libanul asupra unei baze Hezbollah ca răspuns la tirurile efectuate de grupare asupra pozițiilor israeliene de la frontieră. Printre ținte au fost depozite de rachete și infrastructuri teroriste.

Între timp, la Amman, șeful diplomației americane a discutat cu omologi din Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar despre mijloace de a pune capăt războiului din Gaza. Antony Blinken a evocat necesitatea unor pauze umanitare pentru protejarea palestinienilor și intrarea ajutoarelor, demers respins deocamdată de Israel.

Israelul refuză orice încetare temporară a focului care nu include eliberarea ostaticilor. Israelul nu va permite transferul de combustibil în Fâșia Gaza și se opune transferului finanţării către Gaza.

Antony Blinken a declarat că a discutat cu omologul din Qatar despre eforturile de eliberare a ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza, 240 de oameni.

Între timp, Franța a trimis două avioane militare cu 18 tone de ajutoare în Egipt pentru a fi distribuite palestinienilor din Gaza. Iar la Londra, Paris și Berlin, zeci de mii de oameni au demonstrat în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza și pentru încetarea bombardamentelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite