Israel: Efectele economice ale pandemiei. Rata șomajului a depășit 20%; Guvernul a promis ajutoare

21 iulie 2020, 13:59

Cijay Brightman a lucrat că tehnician de scenă timp de 15 ani. Cel mai important eveniment la care a lucrat a fost Concursul Eurovision când i-a asigurat sunetul și luminile celebrului pop star Madonna. Asta făcea când noul coronavirus a început să se răspândească în toată lumea și Israelul a hotărât să între în carantină. Cum nu se mai organizează nici un eveniment, Cijay vinde senvișuri ca să câștige un ban.

Cele mai multe persoane afectate de criză provocată de COVID lucrau pe cont propriu. Pandemia i-a lăsat pe drumuri, la fel ca și pe cei cu afaceri mici, iar acum șomajul a ajuns la un nivel istoric în Israel 21%. Până în luna mai statul evreu a reușit să țină numărul de infectari sub control, după relaxare , însă, lucrurile au scăpat de sub control. Guvernul a dislocat un fond special de 30 de miliarde de dolari pentru ajutoare financiare.

Numai că ajutorul financiar intarzie să ajungă la cei care au nevoie, în special din cauza birocrației. Și asta a generat demonstrații de amploare în mai toate orașele importante ale țării. În fața acestor mișcări sociale, premierul Netanyahu promite un ajutor imediat de 2.200 de dolari pentru cei care lucrau pe cont propriu și acum nu au nici o sursă de venit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite