Israel: 1.000 de militari vor menţine siguranţa publică după atacul terorist de lângă Tel Aviv. Există temeri că violenţele ar putea escalada în următoarele zile

Militar israelian
Militar israelian
31 martie 2022, 09:52

După incidentul armat comis marţi seară în comunitatea Bnei Brak, de lângă Tel Aviv, şi soldat cu cinci morţi, forţele israeliene au arestat şase bărbaţi în satul Jabed, din Cisiordania, potrivit agenţiei de ştiri palestiniene WAFA.

Atacatorul de la Bnei Brak a fost împuşcat mortal de poliţişti. Printre victimele atacului se află un ofiţer de poliţie şi doi ucraineni. Celelalte două victime erau localnici, dintre care unul ţinea în braţe pe fiul său în vârstă de doi ani, care a scăpat nevătămat.

Într-un mesaj video difuzat după atac, trei indivizi mascaţi, care susţineau că aparţin Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, aripa militară a Fatah, au anunţat în limba ebraică un ”război în întreaga ţară Israel”.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat violenţele. ”Moartea civililor palestinieni şi israelieni nu face decât să agraveze şi mai mult situaţia, în contextul în care noi facem eforturi pentru a ajunge la stabilitate”, a declarat liderul palestinian, citat de WAFA.

Există temeri că violenţele ar putea escalada în următoarele zile, odată cu apropierea lunii sfinte musulmane a Ramadanului (care în acest an cade în aprilie). Poliţia rămâne în alertă, forţele de ordine fiind suplimentate la principalele obiective turistice.

Preşedintele american Joe Biden a discutat miercuri cu premierul israelian Naftali Bennett, subliniind că SUA ”stau ferme şi hotărâte alături de Israel în faţa ameninţării teroriste şi a tuturor pericolelor la adresa statului Israel”.

Acest val de violenţe a sporit presiunea pe coaliţia guvernamentală israeliană formată din opt partide din întregul spectrul politic.

După o şedinţă a cabinetului de securitate israelian desfăşurată miercuri seară, Bennett a afirmat că Israelul trece printr-o ”perioadă plină de provocări”. ”Au existat valuri de teroare ca acesta pe parcursul istoriei ţării, dar ele nu ne-au divizat şi nu ne vor diviza nici acum”, a subliniat şeful executivului israelian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite