Israel: Benjamin Netanyahu le cere parlamentarilor să se opună noului cabinet

4 iunie 2021, 21:00

Președintele Israelului a primit vestea formării noii coaliții de guvernare cu 35 de minute înaintea expirării termenului-limită. Apoi, liderul opoziției, Yair Lapid, viitor premier dacă noua coaliție va trece de parlament, i-a trimis o scrisoare cu termenii înțelegerii. Documentul era semnat de liderii celor opt partide. Între ele, un partid arab și unul de extremă dreapta.

Acordul prevede ca Naftali Bennett, 49 de ani, fost ministru al apărării și milionar în domeniul high tech, să fie premier doi ani, urmind să fie înlocuit de Yair Lapid, fost prezentator TV și fost ministru de finanțe. Premierul în exercițiu, Benyamin Netanyahu, a calificat situația ca una periculoasă și le-a cerut membrilor parlamentului să se opună noului guvern.

Israelul rămâne un important partener strategic, iar relația de securitate durabilă va continua, a precizat Washingtonul.

O ședință a Knessetului ar uma să aibă loc peste 10 zile. Este nevoie de majoritate simplă pentru schimbarea premierului Netanyahu, aflat la putere de 12 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă