Islanda, prima țară din Europa care recunoaște certificatele de vaccinare COVID-19

16 martie 2021, 13:01

În ultimii 10 ani Isalnada a devenit una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Pandemia a distrus aproape tot sectorul ospitalier care aducea anual o contrbutie importantă la buget. Certificatele de vaccinare vor permite în special turiștilor să viziteze această țară.

Islanda, care nu e membră a Uniunii Europene, dar face parte din spațiul de liberă circulație Schengen, emite asemenea certificate încă din ianuarie când a început campania de vaccinare. Pentru islandezi, utilitatea lor este deocamdată teoretică pentru că la nivelul Uniunii Europene sunt discuții aprinse pe această temă.

Așa numitele pașapoarte COVID sunt văzute de țări că Islanda sau Grecia drept o soluție salvatoare pentru tursim. Discuțiile pe această temă sunt considerate însă premature de vreme ce proporția populației vaccinate este încă mică. Islanda, care are o populație de 365 de mii de locuitori a înregistrat vârful pandemiei în toamnă când a raportat într-o singură zi 106 infectări. Acum, sunt înregistrate zilnic, o medie de 10 cazuri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite