Șiretlicul pe care personalul unui spital de copii din Herson l-a folosit pentru a-i împiedica pe ruși să-i răpească pe micii pacienți

Spital de copii. Copil spitalizat
Spital de copii. Copil spitalizat
5 decembrie 2022, 11:59

Militarii ruși sunt suspectați că au luat copii orfani și i-au trimis în Rusia,iar acest fapt le-a determinat pe cadrele medicale din spitalul regional de copii din Herson să fabrice fișe medicale, astfel încât micii pacienți să pară prea bolnavi pentru a fi mutați.

Am scris în mod deliberat informații false că acești copiii erau bolnavi și nu puteau fi transportați”, a declarat Dr. Olga Pilyarska, șefa secției de Terapie Intensivă, pentru Associated Press. „Ne-am speriat că [rușii] vor afla, [dar] am decis că vom salva copiii cu orice preț”.

 

 

Mii de copii ucraineni, inclusiv 46 dintr-un orfelinat din Herson, au fost deportați în Crimeea și Rusia,  potrivit autorităților. Cei 46 de copii din orfelinat au fost duși într-o clinică psihiatrică din Simferopol.

Spitalul regional de copii din Herson a fost atacat cu rachete de ruși în data de 25 noiembrie deși aceaștia părăsiseră zona. Unitatea spitalicească se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite