„Iresponsabil, grosolan, inacceptabil”. Un vas de război rusesc a încălcat de două ori, în câteva ore, apele teritoriale daneze

Insula Bornholm din Marea Baltică
Insula Bornholm din Marea Baltică
18 iunie 2022, 10:33

Nava de război rusească a intrat în apele teritoriale daneze fără autorizare vineri, la ora 00.30 GMT (03.30 ora României), și încă o dată câteva ore mai târziu, potrivit unui comunicat al Forțelor armate daneze.

Nava de război rusească a plecat doar după ce Marina daneză a stabilit contact radio.

O provocare rusă profund iresponsabilă, grosolană și complet inacceptabilă„, a reacționat ministrul de Externe danez, Jeppe Kofod.

La festivalul care se desfășoară anual participă oficiali guvernamentali de rang înalt, inclusiv ministrul Afacerilor Externe și premierul, Mette Frederiksen.

Metodele de agresiune nu funcționează cu Danemarca„, a declarat Kofod.

În urma acestei acțiuni „iresponsabile”, ambasadorul rus a fost chemat pentru explicații.

Cu toate acestea, nu a existat nicio amenințare imediată pentru festival sau pentru insula Bornholm, a declarat ministrul danez al Apărării, Morten Bødskov, presei locale, citând forțele armate.

Trebuie să acceptăm că Marea Baltică devine o zonă de înaltă tensiune„, a declarat Bødskov, care a precizat că nu este prima dată când Rusia a încălcat teritoriul danez.

Danemarca a livrat luna trecută rachete antinavă Harpoon, o acțiune care a rezultat din cooperarea mai multor țări.

Vineri, Ucraina a anunțat că forțele sale au lovit în Marea Neagră remorcherul naval rusesc „Vasili Bekh” cu două rachete Harpoon.

Ambasada Rusiei din Copenhaga nu a răspuns imediat unei cereri de a comenta situația, precizează The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă