Iranianul care a inspirat filmul „Terminalul” a murit. Mehran Karimi Nasseri a trăit 18 ani în aeroportul Charles de Gaulle din Paris

13 noiembrie 2022, 11:41

Mehran Karimi Nasseri sau „Sir Alfred” aşa cum era poreclit de angajaţii aeroportului Charles de Gaulle a murit în acelaşi loc unde şi-a trăit mare parte a vieţii. Născut în 1945 în Iran, Nasseri şi-a părăsit ţara după moartea tatălui penru a-şi căuta mama despre care credea că e scoţiancă. Nu a găsit-o şi s-a întors acasă în 1975 unde i-a fost retrasa cetăţenia pentru că protestase faţă de regimului de la Teheran.

A urmat apoi o adevărată odisee: britanicii i-au refuzat intrarea în ţară şi la fel a păţit şi în Rusia, Germani şi Olanda. A rezistat apoi 5 ani în Belgia până când autorităţile de acolo l-au declarat apatrid şi a ajuns pe aeroportul din Paris.

În aeroport dormea pe bănci şi în câteva coşuri de cumpărături avea tot avutul. Îţi petrecea zilele citind şi notându-şi impresii despre viaţă.

Cazul sau unic i-a atras atenţia regizorului Steven Spielberg care în 2004 a realizat filmul „Terminalul” cu Tom Hanks în rolul principal.

Filmul i-a adus celebritatea lui Nasseri şi a urmat o perioadă când acorda până la 6 interviuri pe zi.

Iranianul a trăit în terminalul F2 al aeroportul Cahrles de Gaulle până în 2006, când a fost spitalizat din cauza unor probleme de săntăte. S-a mutat apoi într-un hostel şi a supravieţuit cu banii primiţi de pe urma filmului lui Spielberg.

Viaţa în societate nu era însă ceva cu care era obişnuit şi acum câteva săptămâni s-a întors în terminalul care i-a fost casă două decenii şi unde aseară şi-a dat ultima suflare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite