ÎPS Teodosie amenință cu instanța de Sf. Andrei, pentru drepturile „închinătorilor”. Poziția sa, susținută de Patriarhia Română

14 noiembrie 2020, 21:55

Nu putem fi împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, a declarat într-un interviu Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă autoritățile vor impune restricții la pelerinajul de Sfântul Andrei. Și a avertizat că, dacă va fi cazul, își va căuta dreptatea în instanță.

Arhiepiscopul Tomisului a adăugat că la pelerinajul care va avea loc în 30 noiembrie la Peștera Sfântului Apostol Andrei din județul Constanța vor fi respectate toate măsurile anticovid.

Patriarhia Româna, care în alte situații nu a fost de acord cu acțiunile înaltului ierarh din Constanța, îi susține de această dată punctul de vedere.

Purtatorul de cuvant, Vasile Banescu, a declarat pentru TVR: Respectarea de către autorități a libertății religioase a oamenilor, fie și conjunctural limitată de niște măsuri, dar nu suspendată total, este fundamentală într-o democrație, așadar IPS Teodosie are tot dreptul să afirme că Biserica și cultele religioase din România vor lupta pentru protejarea ei.

Și unii teologi atrag atenția că România este printre țările care au luat măsuri dure de restricționare a drepturilor religioase în timpul pandemiei.

Anul acesta, la pelerinajul de Sfânta Parascheva au avut voie să participe doar credincioșii din Iași. Iar la cel de Sfântul Dumitru din Capitală, doar bucureștenii. Autoritățile au impus restricții fără precedent pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Anul trecut, la Peștera Sfântului Apostol Andrei din județul Constanța au venit peste 15.000 de pelerini.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite