ÎPS Pimen, înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Sute de credincioși au participat la slujba de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

22 mai 2020, 08:13

Credința și dorința de a-și lua rămas bun de la Înaltpreasfințitul Pimen au adunat sute de oameni în centrul orașului Suceava, aflat în carantină până acum o săptămână.

În curtea Catedralei Arhiepiscopale au fost puse marcaje speciale, pentru a fi respectată distanțarea socială.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Damaschin Dorneanu, cel care va și prelua temporar atribuțiile Înaltpreasfințitului Pimen.

Slujba de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, transmisă în direct de TVR, a putut fi urmărită de credincioși și pe două ecrane, pentru a se evita aglomerația în anumite zone.

Pentru a preveni orice fel de incident, autoritățile au mobilizat polițiști și jandarmi.

Joi a fost pelerinaj la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Înalt Prea Sfințitului Pimen. Încă de la sosire, cortegiul funerar a fost întâmpinat de zeci de preoți, călugări și credincioși, care i-au adus un ultim omagiu fostului Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Unii chiar au lăsat deoparte regulile și măștile de protecție și au sărutat sicriul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite