TELEJURNAL REGIONAL

ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: Daruri pentru cei năpăstuiți

De Soborul Sfântului Ioan Botezătorul al cărui nume îl poartă, Mitropolitul Banatului a sărbătorit așa cum îi place: dăruind. 10 tone de alimente au ajuns la bolnavii din spitalele de psihiatrie din Jebel și Gătaia, iar câțiva deținuți din Penitenciarul Timişoara au primit bani pe card pentru a-și cumpăra haine și mâncare. ÎPS Ioan Selejan spune că atenția sa se îndreaptă spre aceste categorii defavorizate, evitate de obicei de toți, mai ales că unii dintre acești oameni nu mai au pe nimeni.

08 Ianuarie 2021, 13:55 (actualizat 08 Ianuarie 2021, 13:56) Știrile TVR |
Daruri pentru cei napastuiti
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După Sfânta Liturghie la care a participat la Mănăstirea Sag Timișeni, Înalt Prea Sfinția Sa Ioan Selejan a pornit însoțit de câteva măicuțe și a preluat transportul de alimente. Prima oprire a avut loc la Spitalul de psihiatrie din Jebel, unde au fost descărcate legumele și fructele care vor fi folosite la prepararea mesei celor 450 de pacienți.

Darurile oferite de Mitropolitul Banatului cu ocazia sărbătorii Sfântului Ioan au început însă cu ajutorarea unor deținuți de la penitenciarul din Timișoara și au continuat pe parcursul zilei.

Conștient că cei aflați în penitență au greșit, Înalt Prea Sfinția Sa Ioan Selejan consideră că și aceștia au nevoie de dreptate și iertare.

La fel simte și pentru cei din spitalele de psihiatrie unde, spune el, este durerea cea mai mare. La Jebel, de exemplu, sunt 50 de pacienți care trăiesc aici permanent de 30-40 de ani sau chiar mai mult.

Înalt Prea Sfinția Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a primit la rândul său un cadou simbolic: obiecte artizanale realizate de pacienții de la Jebel, în cadrul atelierelor de ergoterapie.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 13°C
IASI 3°C 12°C
CLUJ 3°C 11°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 9°C 12°C
BRASOV -1°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI