Ipoteze privind originea Covid-19. Americanii studiază toate indiciile legate de sursa virusului

17 aprilie 2020, 19:08

Autoritățile chineze au spus că până acum au numărat doar morții din spitale și neagă acuzațiile de mușamalizare formulate în special de americani. Acum și Emmanuel Macron pune la îndoială cifrele și a declarat că ar fi naiv să lăudăm China pentru eforturile de combatere a epidemiei. În plus, americanii studiază și ipoteza potrivit căreia coronavirusul a fost scapăt din marele laborator de virusologie din China. Nu intenționat, ci din cauza unei greșeli făcute de o angajată, care apoi i-a contaminat pe cei din jur.

Postul de televiziune Fox News afirmă că mai multe surse oficiale americane, care doresc să-și păstreze anonimatul, ar avea indicii clare că noul virus, prelevat de la lilieci, era studiat de chinezi în ultramodernul institut de virologie din Wuhan. NU în scopul obținerii unei arme biologice, ci doar pentru cercetări științifice. Întrebat de ziariști, președintele Trump nici nu confirmă, dar nici nu infirmă această posibilitate.

Potrivit surselor preluate de Fox News, pacientul zero din Wuhan ar fi o tânără laborantă, care s-a infectat din greșeală, apoi i-a dat virusul iubitului ei.

Mergeau des la cumpărături în piață de animale, considerată focarul epidemiei și așa s-a transmis boala masiv. În acea piață însă NU se vând lilieci, afirmă mai mulți jurnaliști, și chinezi și occidentali. Deci ipoteza că virusul s-ar fi răspândit de la animalele de acolo e serios pusă la îndoială.

Mulți chinezi spun că preferă să cumpere din astfel de piețe pentru că prețurile sunt mult mai mici decât în magazine

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă