Ipoteză şocantă. Adolescentul din Codlea, găsit spânzurat, ar putea fi victima unui joc periculos de pe internet

6 martie 2017, 20:25

Tudor, băiatul de 17 ani găsit spânzurat într-o pădure, era elev un liceu de prestigiu din Braşov. Pentru profesori, gestul său este inexplicabil. Îl ştiau ca pe un tânăr vesel, cu mulţi prieteni şi care învaţă bine.

Băiatul avea o malformaţie la picior şi trecuse prin mai multe operaţii. Dar fusese acceptat la o intervenţie în Italia care ar fi urmat să îl vindece complet. Vestea îl bucurase foarte mult.

Pe reţele de socializare, tinerii din Codlea cred că ştiu ce l-a făcut pe Tudor să-şi ia zilele. Ei cred că băiatul căzuse pradă unui joc periculos de pe internet.

Celor care se înscriu, jocul le desemnează un „stăpân”, adică o persoană care, timp de un anumit număr de zile, le dă tot felul de misiuni obligatorii. Uneori, le cere să se sinucidă.

150 de tineri din Rusia şi-au pus capăt vieţii anul trecut, la finalul acestui joc, care s-a extins acum în Europa. Deocamdată, procurorii nu confirmă această ipoteză.

Psihologii atrag atenţia că adolescenţii simt nevoia să aparţină unui grup şi sunt uşor de manipulat. Ei pot cădea în depresie, iar internetul, jocurile video şi reţelele de socializare le adâncesc tristeţea.

În Uniunea Europeană, media sinuciderilor este de 4 persoane la suta de mii de locuitori, în România ajunge la 6 persoane. Vârsta de risc este între 15 şi 19 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite