Ipoteză șocantă în cazul dispariției a două adolescente din Caracal: Poliția a găsit rămășițe umane în casa unui bărbat de 65 de ani. Reacţia STS şi a ministrului de Interne

26 iulie 2019, 12:02

Alexandra avea 15 ani și era elevă în clasa a X-a. A fost văzută ultima dată miercuri dimineață, în timp ce se urca într-o mașină de ocazie. Voia să ajungă de acasă, din comuna Dobrosloveni, la Caracal, acolo unde făcea meditații. Părinții nu au mai reușit să ia legătura cu ea la telefon, așa că au anunțat poliția și au dat mesaje disperate pe rețelele de socializare.

Polițiștii au găsit telefonul fetei aruncat pe marginea drumului. Dar nici urmă de Alexandra! Fata fusese sechestrată de cel care o luase cu mașina, un bărbat de 65 de ani, care locuiește la marginea orașului Caracal.

A doua zi după ce a fost răpită, fata a reușit să sune la 112 de la un telefon vechi, pe care l-a găsit în casa în care era sechestrată. A sunat de 3 ori, în jurul orei 11 dimineața, și a oferit chiar indicii cu privire la locul în care se află. Dar nimeni nu a venit să o salveze pe Alexandra. Abia 17 ore mai târziu, adică joi dimineață, mai multe echipaje de poliție au ajuns în fața casei. Dar anchetatorii au așteptat alte două ore, până când au primit mandat de percheziție și permisiunea de a intra în casă.

Pentru fata de 15 ani, era, însă, prea târziu. Anchetatorii au găsit în casă haine de fată, bijuterii și fragmente de oase, multe îngropate în curte, dar și posibil incinerate.

Vecinii povestesc că au simțit miros de ars, dar nu au putut vedea ce se întâmplă în curtea bărbatului.

Anchetatorii suspectează că tot bărbatul de 65 de ani a sechestrat-o și a ucis-o și pe Luiza. Tânăra de 19 ani a disparut la jumatatea lunii aprilie. Și ea fusese văzută ultima dată urcându-se într-o mașină de ocazie, ca să ajungă în Caracal.

Vecinii știau că bărbatul vindea fier vechi. Acesta fusese căsătorit și are patru copii, însă cu toții locuiesc în Italia. Suspectul a fost audiat ore în șir de anchetatori, dar a negat că ar avea vreo legătură cu dispariția celor două fete.

_____________________________________________

ACTUALIZARE Percheziţiile la casa bărbatului din Caracal cercetat în cazul dispariţiei fetei de 15 ani s-au încheiat în jurul miezului nopții. Suspectul a fost dus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în Slatina, potrivit Agerpres.

La plecarea anchetatorilor, oamenii strânşi în faţa casei au creat o busculadă în jurul maşinilor, iar o persoană a aruncat cu ouă în jandarmii care păzeau intrarea.

Suspectul fusese scos din imobil înainte de plecarea anchetatorilor.

În faţa casei bărbatului au mai rămas circa 30 de oameni şi aproximativ 70 au plecat spre sediul Poliţiei Caracal, cerând demisia conducerii instituţiei.

În zonă vor rămâne în continuare echipaje de poliţie şi jandarmi.

Dăncilă: Mă voi ocupa personal de toți cei care nu mai au ce căuta în sistem

Președintele Klaus Iohannis așteaptă în ședința CSAT de marți o primă evaluare a situației de la Caracal. „Demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente”

ACTUALIZARE Dăncilă a cerut demisia șefului Poliției Române și a prefectului de Olt, după cazul fetei ucise. Șeful Poliției Române, destituit

ACTUALIZARE Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a procedat corect, fără nicio abatere, în spiritul şi în litera legii, a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al STS, Mariana Pop.

ACTUALIZARE Zeci de protestatari s-au adunat vineri seară pe treptele Ministerului de Interne și au aprins lumânări în memoria Alexandrei.

ACTUALIZARE STS a revenit cu detalii despre localizarea apelului victimei din cazul Caracal.

Serviciul a transmis că fata de 15 ani a fost localizată de anchetatori în zona indicată de STS în urma a două din cele trei apeluri la serviciul de urgență 112.

ACTUALIZARE „Crima din Caracal este o dramă cumplită, o tragedie care ne-a înghețat inimile. Ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferință și voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a le sprijini”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

„Ca prim-ministru, solicit imperativ o anchetă completă și elucidarea de urgență a acestui caz, motiv pentru care am dispus alocarea tuturor resurselor necesare din partea Poliției Române și deplasarea de urgență a Ministrului Afacerilor Interne la Caracal”, a subliniat șeful executivului.

De altfel, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, va coordona direct, la fața locului, ancheta.

Apel către președintele Klaus Iohannis pentru o analiză riguroasă în ședința CSAT.

ACTUALIZARE Surse: Polițiștii din Caracal ar fi așteptat dimineața să intervină în cazul adolescentei dispărute, deși știau locația încă din timpul nopții.

ACTUALIZARE Președintele Klaus Iohannis va cere în CSAT o anchetă completă privind modul în care a acționat fiecare instituție responsabilă.

„Președintele României, Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și a pierdut viața în condiții dramatice. (…) În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

ACTUALIZARE Procurorul general a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul de supraveghere a cercetărilor în cazul adolescentei ucise

ACTUALIZARE Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul fetelor dispărute din Caracal, nu recunoaște nicio faptă în fața anchetatorilor, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

ACTUALIZARE Serviciul Român de Telecomunicații a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune că a fost ucisă și arsă. Victima a apucat să sune de 3 ori la 112 și a oferit ce detalii, dar locul a fost găsit doar după 19 ore. STS susține că nu identifică locul telefonului. (Detalii aici)

ACTUALIZARE Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, anunță, vineri, că a cerut un raport urgent referitor la procedura care a fost urmată în cazul crimei din Olt, precizând că vinovații trebuie să plătească, indiferent că sunt de la Poliție sau de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

„Un caz cutremurător care sper să fie elucidat cât mai repede. Ancheta nu este încă finalizată și nu vreau să dau verdicte. Este prematur să mă pronunț acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a făcut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Dacă într-adevăr se dovedește că au fost întârzieri în modalitatea de intervenție, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliție sau de la STS”, a transmis Nicolae Moga, noul ministru al Afacerilor Interne.

Acesta a avertizat că nu acceptă minciuni, precizând că a cerut un raport „cât mai grabnic referitor la procedura urmată”.

„Am solicitat comenzii Poliției Române să aloce toate resursele în acest caz pentru elucidarea cu celeritate a tuturor aspectelor. Deja, conducerea Poliției Române a trimis specialiști de la Institutul National de Criminalistică și de la Secția de Investigații Criminale la Caracal pentru a acorda sprijin polițiștilor de acolo. Solicit Poliției Române să comunice permanent pe această situație”, potrivit sursei citate.

ACTUALIZARE Imagini foto din casa suspectului, unde au fost descoperite rămășițe umane:

(w500) Imagini di

(w500) Imagini di

(w400) Imagini di

 

ACTUALIZARE Bărbatul în casa căruia au fost găsite rămășițe umane a fost dus la audieri.

O adolescentă de 15 ani, Alexandra Măceşanu, a fost dată dispărută de familie. Ea a fost văzută ultima dată miercuri dimineața, în timp ce se urca într-o mașină de ocazie. Fusese la meditații în Caracal și voia să ajungă acasă, în comuna Dobrosloveni.

În urma cu trei luni, o altă fată, de 19 ani, a dispărut în condiții similare.

Polițiștii care anchetau dispariția fetelor au descins în această dimineață la un bărbat de 65 de ani, mecanic auto. Acolo au descoperit rămășițe umane, dar și un cercel în mașina acestuia.

Deocamdată, nu știm dacă această descoperire macabră are legătură cu ambele dispariții, dar ancheta continuă.

Conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale și Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfășurate de colegii din Olt.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite