Ionuţ Moşteanu: Mingea e în terenul PNL. Ei trebuie să decidă dacă merg cu USR sau cu PSD

Ionuț Moșteanu
Ionuț Moșteanu
2 noiembrie 2021, 11:11

„Ei trebuie să se decidă şi trebuie să se decidă repede, pentru că stă toată ţara după PNL, după meciurile lor interne şi asta nu ajută pe nimeni. (…) Până acum nu a fost nicio negociere, nicio discuţie de refacere a coaliţiei, pentru că Nicolae Ciucă, venind la USR şi spunând ‘Daţi-mi voturile pentru guvern minoritar, pentru că acesta este mandatul meu de la partid’, nu a fost nicio declaraţie, nicio decizie a PNL că vor refacerea coaliţiei, că vor să formeze o majoritate, aşa cum e sănătos şi normal într-o democraţie care să susţină un Guvern. Dacă vor asta şi anunţă lucrul acesta, trebuie să vadă: ori cu USR, ori cu PSD. Abia în momentul acela vor începe negocierile. Până acum nu au fost negocieri, pentru că PNL nu a vrut aceste negocieri”, a arătat Moşteanu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Liderul deputaţilor USR a apreciat că trebuie începute cât mai repede demersurile pentru constituirea unei majorităţi parlamentare. Pe de altă parte, el a reamintit că Ludovic Orban a arătat că susţine refacerea coaliţiei de centru-dreapta.

„Mingea e în terenul PNL-ului şi în terenul preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă dânşii vor să meargă cu PSD, să spună că vor să meargă cu PSD. Dacă vor refacerea coaliţiei, să spună că vor refacerea coaliţiei. Oricare dintre aceste două scenarii trebuie să se întâmple cât mai repede, pentru că s-a pierdut mult timp. (…) Dacă vor să refacă coaliţia, să ne anunţe, să anunţe public şi o ne vedem şi o să găsim soluţii. (…) Ştiu că s-a tot vorbit de acele voturi ale lui Ludovic Orban. Ludovic Orban a anunţat în toate declaraţiile publice că susţine refacerea alianţei de centru-dreapta. Deci, mă aştept ca el şi cei de lângă el să susţină, să voteze un Guvern PNL-USR-UDMR”, a explicat Moşteanu.

El a reiterat că USR doreşte un calendar „foarte clar” al reformelor, discuţii privind bugetul de anul viitor, dar şi despre modul de funcţionare a coaliţiei guvernamentale.

„E opţiunea PNL. Eu ştiu că PNL a venit în faţa românilor acum aproape un an de zile, la alegerile parlamentare, şi a spus ‘Daţi-ne votul, să vă scăpăm de PSD’. Klaus Iohannis a spus ‘Daţi votul PNL, ca să vă scăpăm de PSD’. Ar fi o mare minciună să vedem că se duc acum spre PSD. Am văzut ceva declaraţii aseară, şi ale unor lideri PNL, şi ale unor lideri PSD, care păreau că s-au cam înţeles. Este opţiunea dânşilor şi fiecare partid şi fiecare politician răspunde politic pentru opţiunile pe care le ia şi pentru mesajele pe care le respectă, cuvântul pe care îl respectă sau nu. O să vedem zilele astea ce o să se întâmple şi care este opţiunea lor, dacă sunt înţeleşi sau nu. Noi avem deschidere, disponibilitate de a reface această coaliţie pentru dreapta”, a transmis liderul deputaţilor USR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite