MTS | Ionuț Stroe: „Arena Națională ar putea găzdui mai multe meciuri la EURO 2020”

Arena Națională
Arena Națională
5 mai 2020, 17:55

El exclude, cel puţin în acest moment, posibilitatea ca stadionul Steaua, care se află în construcţie, să găzduiască meciuri la EURO 2020.

”Din punct de vedere al caracteristicilor, viitorul stadion Steaua ar putea găzdui meciuri la EURO, dar UEFA a transmis clar că va fi organizat doar pe stadioanele acreditate. Cel puţin până în acest moment doar Arena Naţională poate găzdui meciuri de la EURO 2020. Dar Arena Naţională poate găzdui mai multe meciuri, dacă vor fi anumite oraşe care vor renunţa”, a declarat Stroe.

Ministrul consideră că EURO 2020 va constitui un bun exerciţiu pentru următoarele competiţii majore pe care România vrea să le organizeze în viitor pe cele trei stadioane care vor fi gata în acest an.

„Mă încearcă un sentiment de mândrie, EURO 2020 ne va găsi cu infrastructura pusă la punct. Mâine voi face o vizită cu ministrul transporturilor la linia de cale ferată care va lega aeroportul de Gara de Nord. Sunt atuuri ale noastre care ne vor ajuta să găzduim o competiţie reuşită, sunt foarte optimist, care ne va aduce multe beneficii. Va fi un foarte bun exerciţiu pentru viitoare competiţii majore pe care plănuim sa le organizăm în România. Pentru că această infrastructură sportivă pe care o vom avea în Bucureşti va trebui pusă în valoare în viitor. Ea va trebui să găzduiască cât mai multe competiţii majore internaţionale, să genereze beneficii”, a mai spus Stroe.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală pe Arena Naţională. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite