Ionica Popescu, un psiholog cu o poveste impresionantă, a construit un centru de sănătate mintală pentru tineri

9 noiembrie 2018, 20:33

Ionica Popescu a rămas singură pe lume încă de la naștere. După ce mama a părăsit-o, a fost nevoită să crească printre străini și a început lupta de supraviețuire prin mai multe centre de plasament.

Asta a făcut-o puternică și a motivat-o să îi ajute și pe alții să înțeleagă că viața nu este doar despre lucruri bune.

A absolvit liceul la seral, a urmat cursurile Institutului de Psihologie Judiciară și a continuat să muncească la un leagăn de copii, la Protecția Copilului Focșani și a reușit să deschidă un cabinet privat de specialitate.

Muncea zilnic de dimineață până noaptea și strângea ban pe ban. Așa a reușit după 8 ani să pună temelia centrului de sănătate mintală.

Ca ea sunt mulți alți copii și cu toții au nevoie de o mână de ajutor.

Pentru asta, Ioana Popescu a deschis un centru medical de psihiatrie și expertiză psihologică în localitatea Vânători de lângă Focșani.

Proiectul a fost făcut cu bani privați, iar Ioana își dorește să le fie alături copiilor traumatizați în familie, la școală sau în societate. Asta în condițiile în care chiar psiholoaga a înțeles că astfel de problemele nu au unde să fie rezolvate.

Centrul funcționează sub îndrumarea Colegiului Medicilor din Vrancea și va ajuta la diagnosticarea, tratamentul dar și expertizarea judiciară a copiilor.

Ionica Popescu are 47 de ani, este căsătorită și are un băiețel. Este copilul care nu a beneficiat de familia naturală dar care și-a depășit limitele pentru a ajuta copii asemenea ei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite