Ionel Scrioşteanu, la TVR Info: În acest moment, sunt în execuţie între 450 şi 500 de kilometri de autostradă. Situaţia actuală, din cauza instabilităţii decidenţilor

3 noiembrie 2023, 20:02

„În acest moment, cu contract de execuţie, unele sunt în execuţie, altele sunt încă în faza de proiectare, avem aproximativ 760 de kilometri de autostradă şi drum expres în construcţie, categorisite ca drumuri de mare viteză. Între 450 şi 500 de kilometri de autostradă sunt în acest moment în execuţie” a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.

În urma unei analize realizate la Ministerul Transporturilor, a situaţiei din ultimii 15 ani, s-a realizat că unul dintre factorii care au dus la situaţia actuală a fost instabilitatea la nivelul decidenţilor, miniştrii şi sau secretari de stat.

 

“Paridele în sine nu au avut nişte documente strategice foarte bine stabilite cu privire la politica publică la Ministerul Transporturilor. Şi atunci, când se schimba ministrul, chiar dacă era din acelaşi partid, venea cu altă viziune, cu alte priorităţi, cu alte gândiri pe care să le aplice” a mai spus Scrioşteanu.

Un alt factor important a fost inconsistenţa finanţării.

“Pe măsură ce se schimbau priorităţile, se schimbau şi sumele cu care era finanţat Ministerul Transporturilor şi lucrările de investiţie în sine. În ultimii 10 ani, până în 2020 au fost cel puţin zece rectificări negative la Ministerul Transporturilor, adică s-au luat bani din investiţii şi s-au dus în alte zone. Au fost întârzieri la plăţi. “

“Din 2020 s-a schimbat optica şi viziunea în privinţa investiţiilor la Ministerul Transporturilor şi analizând ce s-a întâmplat am spus că trebuie să avem o viziune pe care să o aplicăm. Aveam un masterplan care nu avea prioritizate investiţiile (…) Am realizat, în 2020, un plan investiţional, un fel de strategie de aplicare a masterplanului, care a fost aprobat în decembrie 2021, asta înseamnă că a trecut prin trei guverne. Practic a trecut prin toate filtrele partidelor, deci asumat de toată clasa politică care contează” a mai declarat secretarul de stat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite